Австралийската звезда Алекс де Минор ще бъде следващият съперник на

...
Австралийската звезда Алекс де Минор ще бъде следващият съперник на
Коментари Харесай

Григор Димитров разбра следващия си съперник в Ротердам

Австралийската звезда Алекс де Минор ще бъде идващият противник на Григор Димитров на шампионата от сериите АТР 500 в Ротердам. 25-ият в международната класация завоюва със 7:5, 3:6, дуела си от осминафиналите против американския бомбардировач Максим Креси.

Де Минор се нуждаеше от малко повече от два часа, с цел да се оправи с подлия колос, прочут с мощните си сервиси и непрестанните офанзиви на мрежата. Пробив при 2:1 в третия сет се оказа задоволителен за австралиеца, с цел да завоюва решителната част и да затвори мача. Той въпреки всичко трябваше да премине през 30-30 сега, когато сервираше за успеха, само че се оправи с напрежението.

Де Минор не трябваше да избавя нито една точка за пробив при предходната си победа в шампионата над международния номер 5 Андрей Рубльов, а в този момент позволи два брейка, само че това не се оказа съдбовно. Тази, плюс днешната му победа, в която осъществя 15 уинъра и направи единствено 9 непредизвикани неточности, евентуално ще послужи за съществено повишение на увереността му. Де Минор е част от елита към този момент към четири години, само че не се показва изключително сполучливо в шампионатите над категория АТР 250.

Все отново, за втора поредна година австралиецът доближава четвъртфиналите в Ротердам, като за задачата предишния сезон той отстрани Макендзи Макдоналд също в три сета.

Де Минор и Григор Димитров имат три дуела между тях, като българинът завоюва този на най-голямата сцена - осминафинали на US Open 2019, когато след това записва и присъединяване на предпоследната фаза (загуба от Даниил Медведев).

Демона, както е прочут австралиецът, обаче надделя Гришо в идващите им два конфликта - в Антверп (зала) през 2020-а със 7:6(4), 6:7(3), 6:4 и в Монреал предходната година със 7:6(4), 7:5.

Очакванията са и в този момент мачът им да бъде много равносилен, откакто и двамата наподобяват в доста положително положение след Australian Open. Там те имаха сходни ориси, отпадайки от Новак Джокович - с разликата, че Гришо сътвори най-вече проблеми на 10-кратния първенец в Мелбърн от всичките му противници в шампионата, до момента в който Де Минор взе общо единствено пет гейма.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР