Австралийската United Malt Group обяви, че е приела офертата за

...
Австралийската United Malt Group обяви, че е приела офертата за
Коментари Харесай

Френската InVivo купува United Malt Group в сделка за 1 млрд. долара

Австралийската United Malt Group разгласи, че е приела офертата за придобиване на компанията против 1.5 милиарда австралийски $ (999 млн. долара) от страна на Malteries Soufflet - поделение на френската селскостопанска компания InVivo. Сделката евентуално ще сътвори най-големия производител на малц в света, предава Reuters.

Malteries Soufflet ще разшири активността си географски и ще доставя на нови пазари, в това число Китай и Океания ”, заяви основният изпълнителен шеф на компанията Тиери Бландиние.

Акциите на United Malt нарастнаха с 9.1% - до 4.8 австралийски $ - което е с 20 цента под препоръчаната в офертата цена от 5 австралийски $ на акция. Офертата в кеш е с 45.3% над цената на затваряне на акциите на United Malt от 3.44 австралийски $ в края на борсовата сесия на 24 март, преди тя да бъде оповестена. Сделката предстои на утвърждение от страна на регулаторните органи в Австралия, както и от акционерите на United Malt.

Австралия регистрира растеж в покупко-продажбите тази година, което значително се разминава със обстановката в Азиатския район, където натискът от високите лихви докара до ограничение на сливанията и поглъщанията (M&A).

United Malt е четвъртият максимален търговски производител на малц в света, като създава насипен малц за пивовари, дестилерии и хранителни компании. Компанията има преработвателни фабрики в Австралия, Канада, Съединени американски щати и Англия. Malteries Soufflet - която е един от най-големите производители на малц в света - разполага с 28 уреди в Европа, Латинска Америка, Азия и Африка.

Бордът на шефовете на United Malt счита, че офертата отразява по подобаващ метод цената на портфейла й от активи и предстоящото усъвършенстване в краткосрочните прогнози за облагата ”, съобщи ръководителят на United Malt Греъм Брадли.

Бордът на шефовете на компанията е предложил единомислещо на акционерите да поддържат предлагането. За InVivo придобиванието е част от задачата на компанията да се трансформира в най-големия производител на малц в света в границите на пет години посредством външен напредък. Компанията закупи конкурентната Soufflet през предходната година и подписа съглашение през януари за усвояване на белгийския производител на малц Castle Malting.

По-рано през годината Malteries Soufflet направи първата копка на нов цех за произвеждане на малц в България - „ Малтери Суфле България “ в Плевен. Съоръжението, което се чака да проработи през 2024 година, ще удвои сегашния индустриален потенциал на компанията в страната до 60 хиляди тона малц годишно, а инвестицията на Malteries Soufflet е на стойност 56 млн. евро.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР