Австралийската полиция арестува 235 души в Мелбърн и 32 в

...
Австралийската полиция арестува 235 души в Мелбърн и 32 в
Коментари Харесай

270 задържани на протести срещу Covid мерки в Австралия

Австралийската полиция арестува 235 души в Мелбърн и 32 в Сидни в събота на манифестации против локдауна, няколко служители на реда са ранени при конфликти с протестиращи, оповестява " Ройтерс ".

Полицията на Виктория съобщи, че шестима служители на реда се нуждаят от хоспитализация . Няколко служители на реда са съборени на земята и стъпкани, оповестиха от полицията.

Около 700 души съумяха да се съберат в елементи от Мелбърн , защото 2000 офицери направиха центъра на града на практика неразрешена зона, като сложиха контролни пунктове и барикади. Общественият превоз в града бе спрян.

В Сидни офицери от отрядите за вълнения, патрули по автомагистралите, детективи и полиция също бяха ситуирани по улиците, предотвратявайки огромни събирания.

Австралия се бори с огнището на Делта разновидността на ковид от средата на юни , Сидни, Мелбърн, по този начин и столицата Канбера са в строги блокировки към този момент седмици. В събота бяха регистрирани 1882 нови случая на ковид, множеството от които в Сидни.

Повечето от рестриктивните мерки във Виктория, Нов Южен Уелс и Канбера ще останат, до момента в който най-малко 70% от тези на 16 и повече години бъдат изцяло имунизирани , което въз основа на сегашните темпове на имунизации може да бъде в края на октомври или началото на ноември.

Високият % на съблюдаване на заповедите за публично здраве оказа помощ на Австралия да резервира релативно ниския брой на инфекциите , с малко под 85 000 общи случая и 1145 смъртни случая от началото на пандемията.

По-голямата част от австралийците поддържат имунизациите и ограничения за публично здраве, само че има спорадични и от време на време насилствени митинги против ръководството на пандемията .

" Беше извънредно разочароващо да забележим образец за едно малко малцинство от общността, показващо цялостно неуважение към здравето и сигурността освен на полицията, само че и на всеки различен ", се споделя в изказване на полицията на Виктория.
 Австралия означи нов Коронавирус връх
Австралия означи нов Коронавирус връх

Новозаразените в страната за първи път надвишиха 1900 души
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР