Австралийската минна милиардерка Джина Райнхарт е натрупала близо 6 процента

...
Австралийската минна милиардерка Джина Райнхарт е натрупала близо 6 процента
Коментари Харесай

Минната милиардерка Джина Райнхарт изгражда дялове в редкоземни метали в натиск за некитайски доставки

Австралийската минна милиардерка Джина Райнхарт е натрупала близо 6 % дял в разработчика на редкоземни метали Lynas, укрепвайки позицията си в надпреварата за създаване на некитайски доставки на сериозни минерали.

В рамките на една седмица Hancock Prospecting на Rinehart купи акции в австралийската Lynas и взе 5 % присъединяване в записаната в Съединени американски щати MP Materials. Компаниите са двете най-големи некитайски разработчици на редкоземни детайли и неотдавна организираха договаряния за обединение.

Те завършиха договарянията през февруари, откакто не съумяха да реализират договорка, само че появяването на Rinehart в регистрите на акциите на двете компании подхрани спекулации, че тя може да се нарежда да играе ролята на основател на крал във всевъзможни бъдещи договаряния.

Нейните ходове идват на фона на стратегически напън от страна на Съединени американски щати и Австралия за създаване на сериозни доставки на минерали и потенциал за пречистване, с цел да се понижи зависимостта от Китай, което съставлява окол...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР