Австралийската компания Titomic създаде най-големият и най-бърз метален 3D принтер

...
Австралийската компания Titomic създаде най-големият и най-бърз метален 3D принтер
Коментари Харесай

Най-големият 3D принтер в света може да произвежда почти всичко от метал

Австралийската компания Titomic сътвори най-големият и най-бърз железен 3D принтер в света. Съоръжението с размери на рейс може да прави комплицирани елементи за крила на самолети с дължина близо 9 метра, както и да отпечатва рамки за колела единствено за 25 минути.

Технологията, която може да провокира гражданска война в модерната индустриална промишленост, притегли интереса и на непознати компании, като италианската Fincantieri ще употребява технологията в своите корабостроителници.

" Само преди една година хората смятаха, че няма да е допустимо да се употребява този вид щемпел, с цел да се вършат огромни железни елементи за промишлеността. Сега го вършим по-бързо и в по-голям мащаб от всеки различен ", сподели пред австралийски медии Джеф Ланг, изпълнителен шеф на Titomic.

Технологията е създадена взаимно с националната научна организация на Австралия, която е приспособила съществуваща технология за потребностите на компанията.

Отпечатаните съставни елементи може да не са толкоз здрави, колкото създадените по обичаен способ, и може да е нужна спомагателна обработка след основаването им. Въпреки това те ще се приближават оптимално до откритите стандарти.

Революционна технология

 Снимка 357171
Източник:

Чрез потреблението на триизмерни цифрови модели, триизмерният щемпел разрешава основаването на по-сложни и леки структури спрямо обичайните индустриални способи и с по-малко боклуци от материали.

Според някои специалисти това би могло да подтиква връщането от всеобщо произвеждане към локално произвеждане на пазарите, където се продават продуктите.

" Триизмерното печатане отстранява детайла на разноските за труд в производството посредством автоматизиране на процесите ", показва Милан Бранд, професор по инженерство в софтуерния университет RMIT в Австралия.

Технологията към този момент раздрусва някои напреднали индустриални браншове, като до 2021 година 3/4 от самолетите ще употребяват с 3D отпечатани съставни елементи. 1/5 от 100-те най-големи международни компании за потребителски артикули ще употребяват 3D щемпел за основаване на потребителски артикули дотогава, предвижда изследователската компания Gartner.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР