Австралийската финансова компания Latitude призна, че щетите от кибератаката срещу

...
Австралийската финансова компания Latitude призна, че щетите от кибератаката срещу
Коментари Харесай

Хакерска атака в Австралия: Откраднаха данните на 14 милиона души

Австралийската финансова компания Latitude призна, че вредите от хакерската атака против нея на 16 март са се оказали по-големи, в сравнение с е било обявено по-рано. От там обявиха, че хакерите са съумели да получат достъп до данните на 14 млн. клиенти, написа " Дарик ".

В изказване, оповестено от австралийския борсов регулатор ASX, се споделя, че от Latitude „ са откраднати персоналните данни на 14 милиона души “, макар че по-рано компанията сподели, че хакерите са съумели да получат достъп до персоналната информация единствено на 330 000 от нейните клиенти.

„ Според обновените отчети са били откраднати минимум 7,9 милиона записа за номерата на шофьорските книжки на клиенти, които са ги дали през последните 10 години, както и данни на 6,1 милиона души, които са били клиенти на компанията и нейните сътрудници от 2005 година “, се споделя в изказването.

Известно е, че откраднатата информация включва цялостните имена, датите на раждане, адресите и телефонните номера на клиентите на Latitude, както и номерата на паспортите на 53 000 индивида и детайлности за финансовите транзакции на най-малко 100 души.

Главният изпълнителен шеф Ахмед Фахур съобщи, че Latitude Financial сервира " безусловни извинения и извънредно съжалява за случая ". " Ще поставим всички старания да работим във допустимо най-тясно съдействие с всички наранени и ще се опитаме да сведем до най-малко рисковете за тях. Освен това ще проведем в детайли следствие на аргументите и събитията на случилото се ", сподели той, като означи, че компанията ще възвърне всички загуби на клиентите, принудени да подменят документите си.

По данни на австралийския държавен център за киберсигурност, през 2022 година страната е изгубила минимум 33 милиарда австралийски $ (22,2 милиарда щ.д.) вследствие на хакерски атаки.

През есента на предходната година няколко австралийски предприятия и ведомства бяха наранени от огромни хакерски атаки, вследствие на които бяха откраднати персоналните данни на няколко милиона души. За пробиви в сигурността оповестиха Optus, една от най-големите телекомуникационни компании в Австралия, Medibank, водещият здравен осигурител в страната, и Australian Clinical Labs, мрежа от медицински лаборатории, като от фирмите бяха откраднати персонални данни, надлежно, на 9,4 млн. и 9,7 млн. души.

През март 2023 година Rio Tinto, британско-австралийска компания, от която хакери откраднаха персоналните данни на 1,5 милиона души, и The Good Guys, един от най-големите австралийски снабдители на електроника, оповестиха за кражба на персонални данни от клиенти и чиновници. В резултат на хакерски пробив в базите данни на търговеца на дребно хакерите са получили достъп до 1,2 млн. записа на участници в програмата за преданост на магазина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР