Австралийската актриса Кейт Бланшет навършва 50 години, припомня френското издание

...
Австралийската актриса Кейт Бланшет навършва 50 години, припомня френското издание
Коментари Харесай

Невероятно, но факт: Кейт Бланшет става на 50!

Австралийската актриса Кейт Бланшет навършва 50 години, напомня френското издание на сп. " Вог ".

Катрин Елиз Бланшет, както е цялостното име на Кейт Бланшет, е родена през 1969 година в Мелбърн. Тя е с изключение на кино и театрална актриса, и режисьор, и фешън икона. Получила е доста награди, измежду които два Оскара за второстепенна роля в " Авиаторът " и за основна роля в " Син жасмин ", три Златни глобуса и три БАФТА. Сп. " Тайм " я включи в листата си на най-влиятелните персони в света през 2007 година През 2018 година тя беше оповестена за една от най-високоплатените актриси в света.

Кариерата на Кейт Бланшет стартира от Австралия. След като се дипломира в Националния институт за драма, тя стартира да играе на австралийска сцена в " Електра " и " Хамлет " при започване на 90-те години. Първата световноизвестна роля на Бланшет е като кралица Елизабет във кино лентата " Елизабет " от 1998 година За ролята тя получава номинация за Оскар за най-хубава актриса и печели БАФТА и Златен глобус.

През годините Бланшет потвърждава, че има многопластов гений. Един от образците за това са разнородните кинопродукции, в които взе участие - комерсиални фентъзи трилогии, като " Хобит " и " Властелинът на пръстените ", лесбийски драми като " Каръл ", биографични продукции като " Елизабет " и " Авиаторът ", кино приказки като " Пепеляшка ", екшъни като " Бандитките на Оушън ", пробни произведения като " Кафе и цигари " и " Манифест ", нетрадиционни римейки като " Син жасмин ". Бланшет с лекост се превъплъщава и в мъжки облици и доказателство за това е ролята й в " Няма ме ", въодушевен от живота на Боб Дилън.

По-късно тази година по екраните излиза най-новата продукция с Кейт Бланшет - " Къде си, Бернадет! " по едноименния разказ на американската сценаристка и писателка Мария Семпъл. Трейлърът към кино лентата беше публикуван преди броени дни.

Кейт Бланшет е омъжена от 1997 година за драматурга и сценарист Андрю Ъптън. Двамата имат четири деца - три биологични синове - Дашъл Джон, Роман Робърт и Игнейшъс Мартин, родени надлежно през 2001 година, 2004 година и 2008 година, и една осиновена щерка - Едит Вивиан, родена през 2015 година

В навечерието на 50-ата годишнина на Бланшет френското издание на " Вог " показва 10-те й най-невероятни функции.

Сред тях са лесбийката Каръл в едноименната продукция, Катрин Хепбърн в " Авиаторът ", депресираната и налудничава Джасмин в " Син жасмин ", кралица Елизабет в " Елизабет ", американската туристка във " Вавилон ", вълнуващата Дейзи от " Странният случай с Бенджамин Бътън ", елфическата кралица Галадриел от " Властелинът на пръстените " и " Хобит ", превъплъщението на Боб Дилън в " Няма ме ", бременната журналистка Джейн в " Морски живот със Стив Зису " и двете женски функции в един от трите скеча в " Кафе и цигари ".

Източник: БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР