Австралийска майка, заченала втората си дъщеря осем дни след като

...
Австралийска майка, заченала втората си дъщеря осем дни след като
Коментари Харесай

Истинско чудо: Майка забременя ДВА пъти с 8 дни разлика и роди близначки

Австралийска майка, заченала втората си щерка осем дни откакто забременя с първата, „ проля сълзи както от потрес, по този начин и от наслада “, когато разбра.

Джо, от Бънбъри, Западна Австралия, получи изненадата на живота си по време на третата си бременност, когато разбра, че ще има две бебета – още повече в случай, че нито в нейното семейство, нито в това на брачна половинка ѝ има близнаци.



Близнаци или не?

Всеки, който е срещал шестгодишните ѝ дъщери, Руби и Клои, би предположил, че са близначки, само че в действителност децата са резултат от доста рядко събитие, известно като суперфетация. Броят на известните случаи на суперфетация е извънредно дребен.

По време на ранните прегледи по време на бременността на Джо било намерено, че 30-годишната майка носи освен едно, а две бебета с разнообразни дати на забременяване и раждане. Това се открива поради другите им размери и стадии на развиване.

В медицински смисъл девойките механически не се смятат за близнаци, само че защото споделят една вътрешност и имат еднакъв рожден ден, Джо ги назовава такива.

„ Нямах визия, че са близначки – несъмнено това не се среща в нито едно от нашите фамилии “, описа майката на пет деца, която зачена девойките по натурален път, пред FEMAIL.

Какво е суперфетация?

Суперфетацията е извънредно рядко събитие и се случва най-често при дами, които са подложени на лекуване за неплодородие. При него към този момент бременна жена отделя втора яйцеклетка. След това се опложда от сперма, макар хормоните, които се отделят по време на бременност, които нормално блокират достигането на мъжките репродуктивни кафези до матката. И най-после, оплодената яйцеклетка би трябвало да се прикрепи към маточната лигавица.
В множеството случаи хормоните, отделяни в тялото на дамата по време на бременност, предотвратяват и трите събития. Пир суперфетацията обаче това не се случва и се стига до втора бременност.

Да получиш повече, в сравнение с си мислел

Когато получила непредвидената вест, Джо осъзнала, че би трябвало да направи някои радикални промени.

„ Трябваше да вземем нова къща, нова кола, тъй като бяхме единствено в дребна къща с три спални с двете по-големи деца. “

Въпреки другите им дати на забременяване, Руби и Клои вземат решение да се появят на бял свят седем седмици по-рано и със единствено шест минути разлика.
Раждането се оказва много тежко, Клои има проблеми с дишането и трябвало да бъде реанимирана.

Момичетата остават в болница в Пърт в продължение на месец, преди да бъдат трансферирани в болничното заведение Бънбъри за няколко седмици. След изписването оттова двете порастват щастливи и здрави с другите си три братя и сестри.



6-годишните сестрички – разнообразни, само че неразделни

Джо споделя, че Руби, която е била зачената и родена първа, постоянно е била по-високата, до момента в който Клои не се издължила внезапно. „ Руби беше по-голяма, до момента в който не навършиха две-три годинки, тогава Клои порасна доста бързо “, сподели Джо.

„ Те са полярни противоположности във всичко, само че не обичат да са разграничени. “ – усмихва се майката, която е признателна за чудото, което ѝ се е случило и за огромното семейство, което има.
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР