Австралийска ферма подобри рекорда за най-голяма боровинка в света с

...
Австралийска ферма подобри рекорда за най-голяма боровинка в света с
Коментари Харесай

С големина 4 см и тегло 20 грама: Кой отгледа най-голямата боровинка в света?

Австралийска плантация усъвършенства върха за най-голяма боровинка в света с плод, чиито размери са като топка за пинг-понг.

Плодът е откъснат през ноември 2023 година и от този момент седи прикрит във фризера на плантация в Коринди, Нов Южен Уелс, оповестява Би Би Си. Той е с широчина 4 сантиметра и тежи 20,4 грама – към 10 пъти по-голям от междинна по размери боровинка.

От всяко сирене е нарязано по едно кубче от два грама и е сложено върху основата на пицата, по-меките сирена са подредени върху по-твърдите

Гигантската боровинка е от нов вид, създаден от Costa Group, с цел да отговори на условията на потребителите за по-големи плодове.

Водещият експерт по градинарство Брад Хокинг изяснява, че сортът Eterna дава непрекъснато големи плодове, само че напъните му са ориентирани към това да получат по-голяма годишна продукция.

„ Едва когато поставихме плода на кантара, осъзнахме какво сме постигнали “, сподели водещият експерт по градинарство пред кореспондент на Би Би Си.

Идеята е хората да бъдат предизвикани, да приказват за култивираното в лабораторни условия месо

Тази седмица гигантската боровинка е била сертифицирана от Световните върхове на Гинес като най-големият плод.

Брад Хокинг признава също по този начин, че още не са я опитвали, въпреки всички от екипа му да са били изкушени от гигантския плод. „ Още не знаем какво ще вършим с тази боровинка. Имаме няколко хрумвания – може да ѝ създадем отливка от смола и да я инсталираме на стената или нещо сходно “, разяснява Хокинг.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР