Австралийката Саманта Стосър и китайката Джън Шуей спечелиха турнира на

...
Австралийката Саманта Стосър и китайката Джън Шуей спечелиха турнира на
Коментари Харесай

Саманта Стосър и Джън Шуей спечелиха дамските двойки на Australian Open 2019

Австралийката Саманта Стосър и китайката Джън Шуей завоюваха шампионата на дамски двойки на Australian Open 2019. Двете се постановиха на финала над миналогодишните шампионки Тимеа Бабош (Унгария) и Кристина Младенович (Франция) с 6-3, 6-4 за 1 час и 37 минути.
 Новак Джокович не даде гейм в първия сет против Люка Пуй
Новак Джокович не даде гейм в първия сет против Люка Пуй

Частта завърши за 23 минути

Мачът, въпреки и двусетов, беше равносилен и се играеше точка за точка. Първият гейм в мача беше най-дългият. В него имаше общо 24 разиграни точки. като победителките изпуснаха 4 благоприятни условия за пробив. В идващия Бабош и Младенович направиха единствения си брейк в дуела.

Стосър и Джън върнаха пробива за 3-3 и направиха втори за 5-3, с което взеха решение сета за 53 минути. Те съумяха да реазлизират едвам третия сетбол на лично подаване.
 Снимка 402473
Източник:

Във втората част геймовете бяха по-къси. Победителките се избавиха в шестия гейм и осъществиха съдбоносен брейк за 4-3. Накрая Младенович и Бабош имаха своите шансове, само че нападателната игра на Стосър донесе успеха при третата опция.

Титлата е общо шеста за Стосър в шампионат от " Големия шлем ". Тя завоюва US Open 2011 на сингъл. При дамските двойки Саманта е шампионка на US Open 2005 е " Ролан Гарос " 2006. Тя има и три трофеи на смесени двойки - Australian Open 2005, " Уимбълдън " 2008 е 2014.

Джън за първи път е шампионка на такова равнище. Преди време тя беше уверена тъкмо от Стосър да не се отхвърля от тениса.
 Снимка 402472
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР