Австралийката Ашли Барти се класира за полуфиналите на турнира по

...
Австралийката Ашли Барти се класира за полуфиналите на турнира по
Коментари Харесай

Барти елиминира Плишкова за първата си победа над тениситка от топ 5

Австралийката Ашли Барти се класира за полуфиналите на шампионата по тенис в китайския град Ухан с награден фонд 2.666 милиона $. Тя отстрани поставената под номер 3 Каролина Плишкова (Чехия) с 4:6, 7:6(3), 7:6(2) по-късно повече от два часа и половина игра. Така Барти записа първа победа над състезателка от топ 5 на международната класация.

Плишкова пък загуби шансове да измести испанката Габрине Мугуруса от първото място в класацията на WТА, което можеше да стане при купа в Ухан и отпадане на Мугуруса на четвъртфиналите по-късно през днешния ден.

Чехкинята взе първия сет с единствен пробив в деветия гейм, а във втората част двете печелеха подаванията и се стигна до тайбрек, в който австралийката победи след серия от четири следващи разигравания.

В решаващия трети сет Барти на два пъти повеждаше с брейк, като при 5:4 сервираше за успеха, само че пропусна три мачбола. Така се стигна още веднъж до тайбрек, който австралийката взе този път след пет следващи точки.

С триумфа Барти си подсигурява място в топ 30 на международната класация за първи път в кариерата, което е сериозен напредък, откакто тя започва сезона отвън първите 200.

За място на финала тя ще има за съперничка една от шампионките от Големия шлем през годината. Австралийката чака лидерката в схемата Мугуруса, победителка на " Уимбълдън ", или шампионката от " Ролан Гарос " Елена Остапенко (Латвия), които ще играят по-късно през днешния ден.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР