Австралийката Ашли Барти, което в момента е под №1 в

...
Австралийката Ашли Барти, което в момента е под №1 в
Коментари Харесай

Съвсем неочаквано: Световната №1 се отказа от тениса едва на 25!

Австралийката Ашли Барти, което сега е под №1 в тениса, напълно ненадейно разгласи, че стопира да играе.

Барти е едвам на 25 години, а през януари завоюва Откритото състезание на Австралия. Тя има общо три трофеи от Големия шлем за последните 3 сезона.

Феновете на тениса чакаха през актуалната година тя да се опита да завоюва всички четири наградата в Шлема и да затвърди безапелационното си показване на корта.

Вместо това напълно ненадейно Ашли разгласява известие в своя профил в Instagram, с което заяви на почитателите си, че се отхвърля от тениса.

"Знам какъв брой доста старания се изисква да си на върха, да даваш непрекъснато най-хубавото от себе си - написа тя. - Нямам сили повече за това. Нямам мотивацията и физическата подготовка, както и прочувствената. Напълно завършена съм в този аспект.

Благодарна съм на тениса, на всички в тура. Осъществих фантазиите си и реализирах даже повече от това, което съм желала. Сега съм подготвена за други фантазии, различен живот... Оставям ракетата настрана. "

Барти завършва кариерата си със 305 победи в 407 мача поединично и с 200 триумфа в 264 дуела на двойки. Тя е била на върха в международната класация в общо 121 седмици, което я праща на седмото място в класацията по този индикатор, а актуалната ѝ серия от 114 следващи седмици като номер 1 е четвъртата най-дълга.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР