Австралийката Ашли Барти е новата шампионка на Ролан Гарос! Във

...
Австралийката Ашли Барти е новата шампионка на Ролан Гарос! Във
Коментари Харесай

Ашли Барти спечели Ролан Гарос

Австралийката Ашли Барти е новата шампионка на " Ролан Гарос "! Във финала тя надви над Маркета Вондрушова с 6:1, 6:3. За първи път от 1973 година австралийска тенисистка печели Откритото състезание на Франция. Последната купа на Австралия при дамите е дело на Маргарет Корт.

23-годишната Барти има 4 трофеи на сингъл в WTA в кариерата си до момента. Най-доброто й показване в шампионатите от " Големия Шлем " до момента бе 1/4-финал на Australian Open през тази година.

И за двете финалистки през днешния ден това бе първо присъединяване на край на шампионат от " Големия шлем " на сингъл.

След купата Ашли Барти ще се изкачи до номер 2 в международната класация. Тя ще бъде единствено на 136 точки от лидерката Наоми Осака, която би трябвало да отбрани трофея си от US Open.



Доминик Тийм се класира за финала на " Ролан Гарос ", откакто надигра Новак Джокович в пет сета - 6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 7:5 за близо 4 часа и 20 минути. Двубоят сред двамата стартира още през вчерашния ден, само че заради спирания поради неприятното време над Париж, бе доигран в днешния ден от резултат 6:2, 3:6, 3:1 за австриеца.

Той завоюва сервис гейма си за начало на днешния ден, само че международният номер 1 изглеждаше в надалеч по-добро въодушевление при подновяването, като се възползва и от по-добрите условия на корта, печелейки три следващи гейма. Сърбинът имаше точка за пробив при 4-4, само че мрежата избави Тийм, а след това финалистът от предходната година затвори сета след трагичен 12-ти гейм и пробив в подаването на Джокера.

Четвъртият сет бе изпълнен с обрати и непостоянна игра от двамата, като първенецът от 2016 дръпна с пробив на два пъти, само че разреши на австриеца да заличи преимуществото му. Все отново, третият път се оказа благополучен и Джокович вкара дуела в съдбоносен пети сет след ново 7:5. В него Тийм стартира по-добре и дръпна с 4:1 преди паузата, породена от дъжда, да прекъсне конфликта за трети път.



Световният номер 1 се завърна обновен на корта и под парижкото слънце върна пробива. Тогава, обаче, последва нов срив в играта му, от който Тийм се възползва и проби на собствен ред за 5:3, с цел да сервира за мача. Австриецът не устоя на напрежението и се пропука, а сърбинът още веднъж се завърна в срещата. Когато изглеждаше, че Джокович ще завоюва следващия си нечовечен петсетов мач и ще отиде на край, Тийм сподели по-здрави нерви и стабилност от главната линия, с цел да се поздрави с трагичния триумф.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР