Австралия заяви, че ще скъси до 5 месеца срока между

...
Австралия заяви, че ще скъси до 5 месеца срока между
Коментари Харесай

Австралия скъси до 5 месеца срока между втора и трета доза на ваксината

Австралия съобщи, че ще съкрати до 5 месеца периода сред слагането на втора и трета доза от ваксина против ковид на фона на повишаването на броя на случаите, свързани с разновидността Омикрон, съобщи Българска телеграфна агенция като цитира Ройтерс.

Досега австралийските здравни управляващи предлагаха бустерни дози на навършилите 18 години, минимум половин година след слагането на втора доза. Срокът се съкратява заради повишаването на броя на случаите на разновидността Омикрон, съобщи здравният министър Грег Хънт.

" Поставянето на бустерна доза, минимум пет месеца след втората доза, ще подсигурява, че отбраната от първичния курс е още по-силна и дълготрайна и би трябвало да помогне за попречване на разпространяването на вируса ", се споделя в изказване на министъра, разпратено до медиите. " Данните от Израел демонстрират, че бустерните дози оказват помощ за понижаване на темпото на заразяване измежду всички възрастовите групи, понижаване на тежките случаи измежду навършилите 40 години и смъртните случаи измежду навършилите 60 години ", добави той.

Австралия ще употребява ваксини на Пфайзер и Модерна в програмата си за слагане на бустерни дози. Около 90 на 100 от австралийците, навършили 16 години, са напълно имунизирани. Въпреки това страната заяви през вчерашния ден за 1753 случая, най-високият дневен брой от 29 октомври насам.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР