Австралия започна 2022 г. с рекорден брой новозаразени с COVID-19,

...
Австралия започна 2022 г. с рекорден брой новозаразени с COVID-19,
Коментари Харесай

Австралия започва 2022-а с рекорден брой заразени с COVID-19

Австралия стартира 2022 година с рекорден брой новозаразени с COVID-19, откакто огнище, концентрирано в източните щати, набъбна, а Нов Южен Уелс разхлаби разпоредбите си за изолираност за здравните служащи, докато броят на хората, приети в болница с ковид, набъбна, осведоми " Ройтерс ".

Нов Южен Уелс, най-многолюдният щат, и Виктория разгласиха рекордни бройки новозаразени надлежно от 22 577 и 7 442 души, демонстрират данните на здравното министерство.

Четирима души са умряли от COVID-19 в Нов Южен Уелс и деветима във Виктория, като броят на починалите по време на пандемията в цялата страна към този момент е над 2 250 души.

Включвайки новозаразените в Куинсланд, Тасмания и Австралийската столична територия, събота към този момент постави национален връх от 33 161 инфектирани, надхвърляйки вчерашните 32 946 инфектирани, даже преди да бъдат оповестени бройките от Южна Австралия, Западна Австралия и Северната територия.

Всички австралийски щати, като се изключи Западна Австралия, започнаха да живеят с вируса след по-високи равнища на имунизация, а разхлабването на рестриктивните мерки докара до нарастване на инфектираните.

Правителството на Нов Южен Уелс промени разпоредбите си за самоизолация за асимптоматични здравни служащи, които са били класифицирани като непосредствен контакт със инфектирани с COVID-19, като им даде изключение, в случай че се считат за сериозни за тяхното работно място.

През седмицата след Коледа инфектираните в Нов Южен Уелс са се утроили от 6 288. Хоспитализациите поради COVID-19 съвсем са се утроили до 901 от 388 души, до момента в който броят на хората в интензивни отделения се е нараснал с към 50% до 79 души.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР