Австралия записа много важна победа с 1:0 над Дания на

...
Австралия записа много важна победа с 1:0 над Дания на
Коментари Харесай

Кенгурата скочиха на 1/8-финалите, Тунис удари Франция

Австралия записа доста значима победа с 1:0 над Дания на „ Ал Джануб “ в последния им дуел от група D на Мондиал 2022. Матю Леки означи единственото попадение в 60-ата минута. Това значи, че Кенгурата приключиха на второто място в групата и ще играят на осминафинал на Световно състезание едвам за повторно в историята си, като другият е през 2006-а.

От друга страна, Червения динамит единствено за повторно отпада в груповата фаза на Мондиал, като предходният е през 2010-а.

Първото голово състояние пристигна в 12-ата минута, когато на Матю Райън му се наложи да избие удар на Йенсен. Две минути по-късно Сков Олсен също стреля, само че го направи неопределено. В 19-ата Йоаким Меле проби в наказателното поле и потърси пас пред вратата, само че Райън мазета топката с крайник.

Малко по-късно МакГрий опита отдалечен удар, който приключи в ръцете на Каспер Шмайхел. В 25-ата минута датчаните направиха добра офанзива, само че шутът на Сков Олсен се оказа прекомерно лек и вратарят елементарно го улови. След още четири минути " Червения динамит " още веднъж заплаши противниковата врата, само че в последна сметка изстрелът на Кристиан Ериксен излезе в навън. В 41-вата минута Шмайхел се оправи с удар от отдалеченост на Дюк.

Втората част стартира с напън на Кенгурутата и доста неакуратен шут на Джексън Ървайн. В 59-ата минута Ериксен стреля от директен свободен удар от доста дребен ъгъл и не сполучи с осъществяването си. Минута по-късно островитяните започнаха контраофанзива, при която Леки се откъсна, оправи се с двама противникови играчи и с шут по земя даде скъп задатък за своя отбор. До края на мача датчаните напълно владееха самодейността, само че съвсем нито един от ударите им не представляваше сериозна опасност за вратата на Райън.

Тунис победи Франция с 1:0, само че отпадна от Световното състезание в Катар, а " петлите " приключиха преди всичко в група " D ". Единственото попадение в мача осъществя Уахби Хазри в 58-ата минута.

Дълбоко в добавеното време попадение на резервата Антоан Гризман бе анулирано след намесата на ВАР. Тунизийците останаха трети в групата, защото Австралия завоюва против Дания и приключи на второ място.

Дидие Дешан даде отмора на доста от главните си играчи и направи девет промени от мача с Дания. Това се отрази на играта на тима му, който изигра разочароващ мач.

Чак към края след влизането на играчи като Мбапе и Рабио французите имаха преимущество в днешната среща. Въпреки това те приключват първи в групата и чакат втория от група С, където са тимовете на Аржентина и Полша.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР