Австралия вероятно ще забави процеса по завръщането на свои граждани

...
Австралия вероятно ще забави процеса по завръщането на свои граждани
Коментари Харесай

Австралия планира да ограничи завръщането на свои граждани от чужбина

Австралия евентуално ще забави процеса по завръщането на свои жители от чужбина, съобщи през днешния ден австралийският министър председател Скот Морисън на фона на увеличението на случаите на заразяване с ковид в Австралия, съобщи Ройтерс.

Увеличаването на броя на инфектираните принуди австралийските управляващи да изолират втория най-населен австралийски щат, Виктория.

Границата сред щатите Виктория и Нов Южен Уелс бе затворена тази нощ за несъществени пътувания и от двете страни на пропускателните пунктове се извиха дълги опашки. Движението бе лимитирано за неустановен период болести скока на случаите на инфектирани в Мелбърн, столицата на Виктория. Около петте милиона поданици на Мелбърн ще се завърнат към частична карантинна.

" Останалата част от страната знае, че жертвата, която вършиме в този момент, не е единствено за вас и фамилиите ви, а за цялото австралийско общество ", сподели Морисън на конференция, предавана по малкия екран. " Мога да си показва недоволството... не можем да направляваме вируса, само че можем да направляваме реакцията си ", сподели още австралийският водач.

Карантината във Виктория ще се отрази отрицателно върху останалите австралийски щати и по тази причина Морисън съобщи, че ще предложи в петък на националния щаб за битка с ковид да бъде забавено завръщането на австралийски жители и на непрекъснато пребиваващите в Австралия от чужбина, като бъде стеснен броят на полетите назад към Австралия. Австралийските жители и непрекъснато пребиваващите в Австралия са единствените две категории пасажери, имащи право да идват в Австралия, откакто управляващите затвориха през март държавните граници.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР