Австралия трябва отделя повече пари за отбрана, да произвежда сама

...
Австралия трябва отделя повече пари за отбрана, да произвежда сама
Коментари Харесай

Австралия планира големи промени в отбраната си заради нарастващата военна мощ на Китай

Австралия би трябвало отделя повече пари за защита, да създава сама боеприпасите си и да развие потенциал за нанасяне на удари против по-отдалечени цели предвид на все по-големите провокации пред сигурността в района, създавани от Китай, се споделя в поръчан от държавното управление отчет, оповестява Българска телеграфна агенция. 

Стратегическият обзор на защитата поддържа съглашението за партньорство сред Австралия, Съединени американски щати и Англия в границите на формата АУКУС. Пактът планува построяването на австралийски флот от осем подводници, задвижвани с атомни мотори, които ще са създадени по американска технология. 

" Подкрепяме стратегическата посока и основните констатации в отчета, които ще подсилят националната ни сигурност и ще подсигуряват готовността ни пред бъдещите провокации “, съобщи министър председателят Антъни Албанезе. 

Той акцентира, че това е най-значителният и просторен отчет за австралийската защита от Втората международна война насам. 

Публичната версия на класифицирания текст предлага на държавното управление да отдели повече средства за защита от плануваните все още 2% от Брутният вътрешен продукт.

Друга рекомендация е да се усъвършенства потенциалът на армията да организира интервенции от северните си бази и да задълбочи връзките си с основни сътрудници в Индо-тихоокеанския район, измежду които и Индия и Япония.

Китай усилва военната си мощност " по най-амбициозния метод, проявяван от която и да е било страна в света след Втората международна война ". Това " се случва без бистрота или старания за разпръскване на опасенията към желанията на Китай в Индо-тихоокеанския район ", се показва в текста.

Правителството възнамерява неотложно да анулира или забави военни покупко-продажби на стойност 7,8 милиарда австралийски $ (5,2 милиарда щатски долара), с цел да пренасочи средствата към военни планове, които са съобразени с новите цели. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР