Австралия спря флота от хеликоптери MRH-90 след катастрофа

...
Началникът на австралийската армия казва, че военните спират флота от
Коментари Харесай

Началникът на австралийската армия казва, че военните спират флота от военни хеликоптери след катастрофа, оставила четирима членове на екипажа изчезнали.

Генерал-лейтенант Саймън Стюарт каза, че нито един от 45-те хеликоптера MRH-90 Taipan на армията няма да бъде използван отново, докато не се установи, че са безопасни.

Катастрофата е станала по време на американско-австралийско военно учение край остров Линдеман в петък вечерта.

Австралия преди това е приземила своите Taipans за съображения за безопасност.

"Няма да летим с MRH-90 днес и няма да го направим, докато не преценим, че е безопасно", каза генерал Стюарт пред репортери в Сидни в неделя.

Катастрофата в петък стана около 22:30 местно време (12:30 GMT) над Whitsundays, група острови край бреговете на Куинсланд .

Изчезналите войници на борда на самолета вече са идентифицирани като принадлежащи към Шести авиационен полк, базиран в Сидни.

Хеликоптерът падна по време на учения като част от учението Talisman Sabre, най-голямото двустранно военно учение между Австралия и САЩ.

Канбера обяви преди катастрофата, че ще замени остарелите си европейски хеликоптери Taipan с произведени в САЩ Black Hawks.

Длъжностни лица се оплакаха, че трябва многократно да спират флота поради проблеми с поддръжката и безопасността.

Флотът беше свален от небето след повреда на двигателя на един от хеликоптерите по време на тренировка през март, принуждавайки екипажа да се хвърли в морето край бреговете на Нов Южен Уелс.

Нямаше жертви и другите MRH-90 бяха върнати в експлоатация на 6 април с „намаляване на риска“.

Генерал Стюарт каза, че текущата цел е да се запазят Тайпаните в експлоатация до 2024 г., но "какво ще се случи между сега и тогава, от това, което научаваме от този инцидент, все още предстои да бъде определено".

Австралийският министър-председател Антъни Албанезе описа неотдавнашната катастрофа като ярко напомняне, „че няма безопасни или лесни дни за тези, които служат в името на страната ни“.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph eq5iqo00">Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин, говорейки в северния град Таунсвил, каза, че САЩ ще предоставят всякаква помощ, която могат.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР