Австралия ще изпрати високопоставен служител на отбраната на най-големия международен

...
Австралия ще изпрати високопоставен служител на отбраната на най-големия международен
Коментари Харесай

Австралия търси стабилизиране на връзките с Китай

Австралия ще изпрати почитан чиновник на защитата на най-големия интернационален конгрес за сигурност на Китай през октомври за първи път от четири години, оповестиха публични лица в петък.

Китай ще бъде хазаин на задгранични чиновници на защитата в Пекин на 29-31 октомври за форума Xiangshan, стилизиран от Пекин като негов отговор на годишния разговор Shangri-La в Сингапур.

Ройтерс заяви, че военачалник Лиу Джънли , ръководителят на военния орган, отговарящ за бойните интервенции и планирането на Китай, се обрисува като най-големия кандидат за заместител на министъра на защитата Ли Шанфу , който не е бил виждан обществено повече от шест седмици.

Назначаването на Лю на мястото на Ли евентуално щеше да стане преди Пекин да организира форума по сигурността , на който се чака да участва и представител на Съединени американски щати, заяви Ройтерс.

Съюзникът на Съединени американски щати по сигурността Австралия преди този момент изпрати помощник-министър на защитата на форума, който не е провеждан от 2019 година , преди да избухне дипломатически спор сред Пекин и Канбера, който в този момент се размразява.
 Китай и Австралия възвръщат връзките
Китай и Австралия възвръщат връзките

Визита на австралийския външен министър в Пекин

" Както при най-новите повторения на форума, извършен преди пандемията от COVID-19, защитата ще бъде показана на форума в Пекин Сянгшан през 2023 година от почитан чиновник ", сподели представител на Министерството на защитата на Австралия в изказване за Ройтерс.

Китайски и австралийски представители на защитата организираха първата си среща от 2019 година през март, седмица откакто партньорството на Австралия AUKUS със Съединени американски щати и Англия разкри детайлности за  от началото на 2030 година, на който Китай се опълчва.

Депортирането в сряда на т, който беше арестуван в Китай в продължение на три години по обвинявания в националната сигурност, е последната стъпка в стоплянето на връзките сред Пекин и Канбера.

Премиерът Антъни Албанезе, който пристигна на власт предходната година за да стабилизира връзките с най-големия търговски сътрудник на Австралия, сподели, че чака да посети Китай тази година , първото посещаване на австралийски водач от 2016 година

Австралия ускорява присъединяване си във военни учения със своите съдружници, от тренировки във Филипините до военноморски учения с Япония, Съединени американски щати и Индия, на фона на загрижеността за китайския напън върху самоуправляващия се Тайван.

В сряда министърът на защитата Ричард Марлс сподели, че разговорът с представители на китайската защита е значим, с цел да се схванат взаимно, " да се уверим, че няма неверни калкулации ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР