Австралия разпореди разследване, след като са били открити шевни игли,

...
Австралия разпореди разследване, след като са били открити шевни игли,
Коментари Харесай

Австралия настръхна от шевни игли в ягоди

Австралия разпореди следствие, откакто са били открити шевни игли, скрити в ягоди , на фона на възходящата паника в цялата страна от сходни случаи, оповестяват международните информационни организации.

Уточнява се, че игли са открити в ягоди в шест щата и територии. Министър го дефинира като " извънредно закононарушение ".

Мъж е бил откаран в болница, откакто е изял ягода, в която е имало игла .

Няколко производители са изтеглили ягодите си от пазара, до момента в който огромен търговец в Нова Зеландия разгласи, че е спрял да продава вносни ягоди като защитна мярка.

Австралийският здравен министър Грег Хънт е разпоредил на Агенцията за сигурност на храните в Австралия и Нова Зеландия да проверяват нечуваното закононарушение.

" Това е извънредно извънредно закононарушение и е цялостна офанзива против обществеността ", акцентира Хънт.

Местните управляващи също проверяват случая, само че към този момент няма обвинени лица .

Правителството на щата Куинсланд е предложило премия от 100 хиляди австралийски $ ( 72 000 американски долара) премия за информация по случая.

" Как е допустимо който и да е човек да желае да изложи на риск здравето на бебета или деца или на който и да е, като направи нещо толкоз извънредно ", запита Анастасия Паласчук, която е министър председател на Куинсланд.

Здравните управляващи посъветваха австралийците да нарязват ягодите, преди да ги ядат.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР