Австралия пуска армията да налага карантина в Сидни, столицата регистрира

...
Австралия пуска армията да налага карантина в Сидни, столицата регистрира
Коментари Харесай

Австралия пуска армията да налага карантина в Сидни

Австралия пуска армията да постанова карантина в Сидни , столицата записва 239 случая на COVID-19 за 24 часа, 300 военнослужещи са в помощ на полицията за използване на обсада, оповестява " Ройтерс ".

6-милионният град означи рекордно всекидневно нарастване на случаите на Коронавирус -19 в четвъртък и държавните управляващи обявиха, че обстановката с епидемията евентуално ще се утежни .

Заключването на най-големия град в Австралия усили натиска върху премиера Скот Морисън, който в този момент изостава в социологическите изследвания и увеличи опасенията, че австралийската стопанска система от $1,5 трилиона може да потъне в криза .

Въпреки продължителното блокиране в Сидни след експлоадирането на мощно заразния вид на Делта , в града са регистрирани 239 нови локално добити случая на ковид за 24-часов интервал, което е най-големият дневен растеж от началото на пандемията.

" Можем единствено да предположим, че нещата евентуално ще се влошат, преди да се подобрят , като се има поради количеството инфектирани хора в общността ", сподели Гладис Береджиклян, министър председател на щата Нов Южен Уелс, столица на който е Сидни.

Ще бъдат наложени нови ограничавания в югозападната и западната част на Сидни, където се откриват по-голямата част от случаите на COVID-19.

Жителите там ще бъдат принудени да носят маски навън и да не се отдалечават на повече от 5 километра от домовете си .

С още по-строги ограничавания , които ще стартират в петък , полицията в Нов Южен Уелс съобщи, че е поискала помощ от армията и 300 военни ще оказват помощ за осъществяването на заповедите за блокиране.

Личният състав ще бъде ситуиран в петък, сподели министърът на защитата Питър Дътън и ще стартира да оказва помощ на полицията при обезпечаване спазването на рестриктивните мерки идната седмица .

Нов Южен Уелс съставлява над една трета от стопанската система на Австралия . Федералният министър на финансите Джош Фриденберг съобщи, че чака националната стопанска система да се свие през тримесечието на септември , само че способността да се избегне техническа криза ще зависи от това дали Нов Южен Уелс може да избегне по-дълго блокиране .

" По отношение на тримесечието през декември това значително зависи от това какъв брой сполучлив е Нов Южен Уелс, нашата най-голяма щатска стопанска система, в битката с този вирус ", сподели Фриденберг пред Australian Broadcasting Corp.

Береджиклян сподели, че би трябвало да останат ограничавания, защото прекомерно малко хора в Сидни са имунизирани на фона на лимитираните доставки на имунизацията Pfizer/BioNTech, с която Австралия се надяваше да имунизира всички под 60-годишна възраст.

Всички пълнолетни в Сидни бяха призовани да се имунизират, само че някои, цитирайки редки, не са склонни и желаят да изчакат няколко месеца, когато се чака Австралия да получи спомагателни доставки Pfizer.
 Сидни с рекорден растеж на новозаразени с COVID-19
Сидни с рекорден растеж на новозаразени с COVID-19

Властите усилват пълномощията на полицията за съблюдаване на мерките
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР