Австралия преодолява Дания с 2-0 и се класира за четвъртфиналите на Световното първенство

...
Съдомакини Австралия приветства капитана Сам Кер в битката за първи
Коментари Харесай

Съдомакини Австралия приветства капитана Сам Кер в битката за първи път в турнира, след като победиха Дания с 2-0 за да стигне до четвъртфиналите на Световното първенство за жени на стадион Австралия в понеделник.

Кейтлин Форд и Хейли Расо вкараха головете от двете страни на полувремето, преди Кер, който отсъстваше поради контузия на прасеца, влезе като резерва в 78-ата минута под огромния рев на публиката от 75 784 души.

Дания доминираше в ранните размени, като Пернил Хардър изглеждаше особено опасна, но избледня с напредването на мача с първата им кампания за Световното първенство от 2007 г. насам, предназначена да завърши на 16-финалите.

Австралия, която достигна осминафиналите на три предишни Световни първенства, но никога не е стигала по-нататък, продължава да срещне Франция или Мароко в Бризбейн в събота с място на полуфиналите.


Датчаните изглеждаха много по-добре през първите 20 минути, като пресата им пречеше на опитите на Австралия да изгради някаква плавност, а Хърдър роуминг отпред, търсейки пропуски в защитата на домакините.

Нападателите на Matildas бяха изтласкани, когато успяха да навлязат в датската половина и когато халфовете им се натиснаха напред от по-дълбоки позиции, те изглеждаха най-опасни.

Фаулър взе топката в такава позиция в 29-ата минута и направи зашеметяващ пас, който проби датската отбрана и намери Форд да прокарва по левия канал.

Докосването на Форд отведе топката до границата на шестярдовото поле,  където тя я плъзна между краката на вратаря на Дания Лене Кристенсен за първия й гол на турнира.

Темпото на Форд по лявото крило продължи да създава проблеми на Дания след почивката и Емили ван Егмонд почти обърна пробития си пас през вратата в мрежата в 65-ата минута.

Огромен рев се надигна четири минути по-късно, когато Кер беше показана на големия екран да облича мачова фланелка, но Австралия удвои преднината си, преди да се появи.

Подаване на Фаулър в наказателното поле намери Ван Егмонд с гръб  към вратата и халфът овладя топката добре, преди да я плъзне към Расо, който я прати в мрежата от ъгъл.

Първото докосване на Кер беше диво напречно подаване към никого, но тя скоро нахлу в наказателното поле с топката в краката си, за да стреля над гредата.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР