Австралия планира да създаде морски парк с размерите на Испания

...
Австралия планира да създаде морски парк с размерите на Испания
Коментари Харесай

Австралия създава морски парк с размерите на Испания

Австралия възнамерява да сътвори морски парк с размерите на Испания към отдалечени острови край югоизточното си крайбрежие, заяви Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Целта на плана е да бъде утроен размерът на морския парк на остров Макуори, като общата повърхност на предпазената зона доближи 475 465 кв. км.

Според австралийския министър на околната среда Таня Плиберсек тези ограничения за отбрана значат, че регионът ще бъде " изцяло затворен за лов на риба, минно дело и други добивни действия ".

Съществуващите риболовни действия, ориентирани към патагонските зъбати риби (месоядни риби), ще могат да продължат.

Остров Макуори е по средата сред Австралия и Антарктида и е дом на кралски пингвини, тюлени и субантарктически теоретичен център.

" Остров Макуори е извънредно място. Той е чудна страна на дивата природа, главно място за размножаване на милиони морски птици, тюлени и пингвини ", сподели министър Плиберсек.

Групи за отбрана на околната среда поддържат самодейността, защото се притесняват, че в региона може да бъде създаден рандеман на потребни изкопаеми от морското дъно и нестабилен търговски лов на риба.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР