Австралия планира да създаде морски парк с размерите на Испания

...
Австралия планира да създаде морски парк с размерите на Испания
Коментари Харесай

Австралия създава морски парк с размерите на Испания

Австралия възнамерява да сътвори морски парк с размерите на Испания към отдалечени острови край югоизточното си крайбрежие, заяви държавното управление, съобщи Агенция Франс Прес.


Според предложенията съществуващият морски парк на остров Макуори ще бъде утроен, като под протекция ще бъдат сложени общо 475 465 кв. км.

Това е повърхност, почти равна на тази на Испания или Камерун и доста по-голяма от тази на Виетнам или Япония.

Според австралийския министър на околната среда Таня Плиберсек отбраната значи, че регионът ще бъде " изцяло затворен за лов на риба, минно дело и други добивни действия ".

Съществуващите риболовни действия, ориентирани към патагонските зъбати риби, ще могат да продължат.

Остров Макуори се намира на половината път сред Австралия и Антарктида и е дом на кралски пингвини, тюлени и субантарктически теоретичен център.

" Остров Макуори е извънредно място. Той е отдалечена страна на чудесата на дивата природа - сериозно място за размножаване на милиони морски птици, тюлени и пингвини ", споделя Плиберсек.

Групи за отбрана на околната среда поддържаха проекта, опасявайки се, че регионът може да бъде ориентиран към рандеман на потребни изкопаеми от морското дъно и нестабилен търговски лов на риба. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР