Австралия очерта план за десетилетие за удвояване на своя флот

...
Австралия очерта план за десетилетие за удвояване на своя флот
Коментари Харесай

Австралия ще изгради най-големия флот след Втората световна война

Австралия очерта проект за десетилетие за удвояване на своя флот от огромни военни кораби и увеличение на разноските за защита с спомагателни 7 милиарда щатски $, в лицето на ускоряващата се конкуренция във въоръжаването в Азиатско-Тихоокеанския район.

Според проекта Австралия ще получи флот от 26 огромни надводни бойни кораба, спрямо 11 през днешния ден.

„ Това е най-големият флот, който ще имаме от края на Втората международна война “, сподели министърът на защитата Ричард Марлс.

Съобщението идва след солидно струпване на огнева мощност от противниците Китай и Русия и на фона на възходяща борба сред нервни съдружници, водени от Съединени американски щати, и все по-войнствени властнически държавни управления.

Австралия ще получи шест фрегати клас Hunter, 11 фрегати с общо предопределение, три разрушителя за въздушна война и шест най-съвременни надводни военни кораба, които не се нуждаят от екипаж.

Поне част от флота ще бъде въоръжен с ракети Tomahawk, способни да нанасят удари на далечни дистанции по цели надълбоко във вражеската територия - съществена възпираща дарба. Планът планува Австралия да усили разноските си за защита до 2,4 % от брутния вътрешен артикул, над задачата от два %, сложена от нейните съдружници в НАТО.

Някои от корабите ще бъдат издигнати в Аделаида, осигурявайки повече от 3000 работни места, само че други ще бъдат създадени от американски планове и към момента неуреден дизайн, който ще пристигна от Испания, Германия, Южна Корея или Япония.

През 2021 година Австралия разгласи проекти да закупи минимум три нуклеарни подводници, проектирани от Съединени американски щати, отменяйки дълготраен проект за създаване на неядрени подводници от Франция, който към този момент струваше милиарди долари.

Докато подводниците от клас " Вирджиния " ще бъдат с нуклеарна сила, те няма да бъдат въоръжени с атомни оръжия и вместо това се чака да носят крилати ракети с огромен обхват. Те съставляват стъпка напред за опциите на страната за открити води.

Експертите споделят, че взети дружно, Австралия е подготвена да развие забележителен военноморски потенциал.

Но огромните отбранителни планове на страната от дълго време са обхванати от надхвърляне на разноските, противоположни завои на държавното управление, промени в политиката и проекти за планове, които имат повече смисъл за основаването на локални работни места, в сравнение с за защитата.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР