Австралия обяви пътна карта от три етапа за облекчаване на

...
Австралия обяви пътна карта от три етапа за облекчаване на
Коментари Харесай

Австралия обяви триетапен план за облекчаване на ограниченията заради коронавируса

Австралия разгласи пътна карта от три стадия за облекчение на обвързваните с ковид ограничавания и отваряне на стопанската система до месец юли, съобщи ДПА.

" Днес слагаме Австралия в състояние да върви напред ", сподели през днешния ден пред публицисти министър председателят Скот Морисън.

" Целта ни е да преминем през всички тези стъпки, с цел да реализираме през юли стопанска система, предпазена от COVID-19 ", сподели Морисън.

През първия стадий на намаляване на ограниченията против ковид Австралия ще позволи отварянето на кафенета, заведения за хранене, магазини, библиотеки, плувни басейни и стадиони.

На хората ще бъде разрешено до петима души да ги посещават вкъщи. Ще бъдат позволени публични прояви и бизнес срещи с присъединяване на до 10 души.

Пътуването в границите на австралийските щати по несъществени аргументи също ще бъде позволено.

През втория стадий ще бъдат разрешени събирания на до 20 души. Тогава ще отворят гимнастическите салони, салоните за хубост, музеите и кината. Ще бъдат позволени и някои междущатски пътувания.

През третия стадий ще се разрешават събирания на групи от 100 души и отваряне на бирарии, клубове, нощни клубове, сауните и отделените за хранене елементи в моловете.

Морисън заяви, че националният кабинет, който включва министър председателите и основните министри на австралийските щати и територии, се е съгласил с препоръчаната национална рамка за облекчение на ограниченията.

Премиерът не заяви точните дати за началото на всяка фаза и сподели, че всеки щат и територия ще вземат решение по какъв начин да ги вкарват. Планът обаче ще бъде оценен на всеки три седмици, съобщи Българска телеграфна агенция.

В Австралия има над 6900 доказани случая на ковид, като по-малко от 900 случая са дейни. Починалите са 97.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР