Австралия обяви наводненията на източното си крайбрежие за национално бедствие,

...
Австралия обяви наводненията на източното си крайбрежие за национално бедствие,
Коментари Харесай

Австралия обяви наводненията на източното си крайбрежие за национално бедствие

Австралия разгласи наводненията на източното си крайбрежие за национално злополучие, съобщи Ройтерс.

" В Австралия става по-трудно да се живее поради тези естествени бедствия ", сподели през днешния ден министър председателят Скот Морисън, откакто посети засегнатия от наводнения регион Нортърн Ривърс в провинция Нов Южен Уелс.

Обявяването на наводненията за злополучие ще спомогне за превъзмогването на бюрократични спънки и ще улесни отпущането на помощ за потърпевшите региони.

Властите бяха разкритикувани, че 21 души са изгубили живота си поради бавната им реакция на наводненията.



Ядосани поданици на Нортърн Ривърс, които от няколко дни нямат достъп до електричество и интернет, обявиха, че управляващите работят постепенно и че напъните им за справяне с последствията от естественото злополучие са незадоволителни.

Десетки протестиращи желаеха спомагателни помощи и по-решителни дейности за битка с климатичните промени, до момента в който Морисън беше на посещаване в град Лисмор, който бе обиден най-сериозно от бедствието.



" Имаме потребност от помощ ", скандираха стачкуващи, част от които носеха плакати с надписи от сорта на " въглеродът и газът са виновни за това " и " вижте по какъв начин наподобяват климатичните промени ".

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР