Австралия обяви днес първите си мащабни мерки за ограничаване на

...
Австралия обяви днес първите си мащабни мерки за ограничаване на
Коментари Харесай

Суша изпепелява Австралия. Властите въвеждат крути мерки

Австралия разгласи през днешния ден първите си огромни ограничения за ограничение на използването на вода поради сериозния дефицит, породен от сушата, обхванала континента, съобщи Франс прес.

Правителството на южния щат Нов Южен Уелс разгласи, че регионът на Сидни е обиден от най-сериозния дефицит на вода от 1940 година и посочи, че рестриктивните мерки ще продължат до идната седмица.

Министърът на водните запаси на щата Мелинда Пейви предизвести, че сушата е " рекордна ".

Жителите на Сидни могат да бъдат санкционирани с 220 австралийски $ (136 евро), в случай че поливат градините си, а фирмите - с 550 австралийски $.

Австралия претърпя най-горещото лято от декември до февруари.

Управлението на хидроресурсите е тематика, която неведнъж се обсъждаше по време на акцията за изборите на 18 май. Повод бе най-много вълнението, което провокира при започване на годината гибелта на 1 милион риби в хидрографския басейн на Мъри-Дарлинг. Това е голяма речна система в югоизточната част на страната.

Тази смъртност беше обяснена от управляващите със слабото равнище на водата в речните корита. Случващото се дължи на сушата, само че също по този начин и на доста добиване на вода от тези реки.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР