Австралия обяви днес, че "внимателно преценява" молбата за убежище на

...
Австралия обяви днес, че "внимателно преценява" молбата за убежище на
Коментари Харесай

Австралия преценява внимателно искането за убежище на избягала саудитка

Австралия разгласи през днешния ден, че "внимателно преценя " молбата за леговище на млада саудитка, задържана на летището в Банкок откакто избяга от родината си, съобщи Франс прес.
"Австралийското държавно управление е предостатъчно, че настояването за отбрана на Рахаф Мохамед ал Кунун се преценя " от Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците, съобщи за Агенция Франс Прес представител на вътрешното министерство.
"Всяко искане за виза на филантропични учредения от Ал Кунун ще бъде преценено деликатно, откакто висшият комисариат завърши процедурата си ", сподели представителят, представен от Българска телеграфна агенция.
Междувременно бащата на 18-годишната бегълка дойде със сина си в Банкок и изиска да се срещне с щерка си, заяви началникът на тайландската имиграционна полиция, представен от Ройтерс.
Двамата мъже обаче ще би трябвало да изчакат, с цел да стане ясно дали висшият комисариат ще им позволи да я видят, сподели началникът на имиграционата полиция военачалник Сурачате Хакпан.
След идването на бащата на Ал Кунун деятели правозащитници показаха опасения, че той може да разбере къде е щерка му и да отиде да я тормози.
Депутати и деятели в Австралия и Англия приканиха държавните управления си да дадат леговище на Ал Кунун. Тя е в хотел в Банкок до момента в който висшият комисариат преценя основанията на настояването й за бежански статут, след което тя може да желае леговище в трета страна.
Днес чиновници на комисариата беседват с Ал Кунун, откакто през вчерашния ден се срещнаха с нея.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР