Австралия обяви днес, че преустановява въздушните удари в Сирия, които

...
Австралия обяви днес, че преустановява въздушните удари в Сирия, които
Коментари Харесай

Австралия спира ударите в Сирия заради сваления от САЩ самолет

Австралия разгласи през днешния ден, че прекратява въздушните удари в Сирия, които нанася като част от ръководената от Съединените щати коалиция, предадоха " Ройтерс " и Българска телеграфна агенция.

Решението е било взето, откакто в неделя американски изтребител смъкна сирийски бомбардировач и през вчерашния ден Русия насочи предизвестие към обединението. Това беше първият сходен случай от началото на спора в Сирия през 2011 година

" Като предохранителна мярка интервенциите по нанасяне на удари в Сирия от австралийските въоръжени сили бяха краткотрайно прекъснати ", заяви австралийското министерство на защитата в изказване. В него се споделя още, че въоръжените сили наблюдават от близко обстановката във въздушното пространство на страната и ще вземат решение дали да възобновят интервенциите в него в подобаващ миг.

Вчера Русия предизвести, че нейната противовъздушна защита ще следи летателните апарати на обединението западно от река Ефрат и ще ги третира като евентуални цели. Тя обаче посочи, че няма да ги смъква автоматизирано, а ще работи съгласно случая.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сирийската рецесия (1200)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР