Австралия обяви, че отваря границите за чужденци за пръв път

...
Австралия обяви, че отваря границите за чужденци за пръв път
Коментари Харесай

След 2 години затваряне Австралия отваря границите си за чужденци

Австралия разгласи, че отваря границите за чужденци за пръв път от съвсем две години. Задължително изискване е обаче идващите в страната да са имунизирани, осведомят от Би Би СИ (BBC).

" Ако имате сложени най-малко две дози ваксина ви приветстваме ", показа министър-председателят Скот Морисън.

Отварянето на границите е оповестено за 21 февруари. Много браншове го чакат с неспокойствие.

По време на пандемията от ковид в Австралия бяха наложени едни от най-строгите ограничения. През март 2020 година държавното управление затвори границите. Забрани на множеството чужденци да идват в страната в опит да се овладее обстановката с вируса.

Скот Морисън съобщи, че когато границите отворят още веднъж, всеки идващ в Австралия ще би трябвало да потвърди, че е имунизиран. Това е главното предписание и министър председателят чака всичко да го съблюдават.

Неваксинираните по медицински аргументи ще би трябвало да аплайват за особено позволение. Ако получат такова те ще бъдат позволени в страната, само че ще подлежат на наложителна карантина.

От старта на пандемията Австралия съблюдава прецизни правила в битката с ковид. Едно от тях беше да се забрани на австралийците да напущат страната.

Австралия е записала досега 2,7 милиона случаи на инфектирани и над 4248 смъртни случая. Над 80% от популацията е имунизирано.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР