Австралия обяви, че отваря границите за чужденци за пръв път

...
Австралия обяви, че отваря границите за чужденци за пръв път
Коментари Харесай

Австралия отваря границите си за ваксинирани чужденци

Австралия разгласи, че отваря границите за чужденци за пръв път от съвсем две години. Задължително изискване е обаче идващите в страната да са имунизирани, осведомят от Би Би СИ (BBC). " Ако имате сложени най-малко две дози ваксина ви приветстваме ", показа министър-председателят Скот Морисън.

Отварянето на границите е оповестено за 21 февруари. Много браншове го чакат с неспокойствие. По време на пандемията от ковид в Австралия бяха наложени едни от най-строгите ограничения. През март 2020 година държавното управление затвори границите. Забрани на множеството чужденци да идват в страната в опит да се овладее обстановката с вируса.

Скот Морисън съобщи, че когато границите отворят още веднъж, всеки идващ в Австралия ще би трябвало да потвърди, че е имунизиран. Това е главното предписание и министър председателят чака всичко да го съблюдават. Неваксинираните по медицински аргументи ще би трябвало да аплайват за особено позволение.

Ако получат такова те ще бъдат позволени в страната, само че ще подлежат на наложителна карантина. От старта на пандемията Австралия съблюдава прецизни правила в битката с ковид.

Едно от тях беше да се забрани на австралийците да напущат страната. Австралия е записала досега 2,7 милиона случаи на инфектирани и над 4248 смъртни случая. Над 80% от популацията е имунизирано.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР