Австралия надви Виетнам с 1:0 в Ханой, превръщайки се в

...
Австралия надви Виетнам с 1:0 в Ханой, превръщайки се в
Коментари Харесай

Австралия влезе в историята след успех над Виетнам

Австралия надделя Виетнам с 1:0 в Ханой, трансформирайки се в първия отбор от Азиатската футболна конфедерация, който печели 10 поредни международни квалификации.

Успехът, който бе обезпечен след гола на Райън Грант през първото полувреме, значи и цялостен актив от шест точки за „ озитата “ от два изиграни мача в група В. Срещата се изигра пред празни трибуни на Националния стадион „ Ми Дин “. Това бе първо проваляне за Виетнам вкъщи след серия от 17 следващи дуела без загуба на личен терен.

Виетнамците не престават да бъдат без точков актив в първата си поява в последния кръг от международните квалификации в зона Азия, откакто отстъпиха на Саудитска Арабия с 1:3 предходната седмица. Австралия има две победи без позволен гол след триумфа над Китай с 3:0 в Доха. Следващият мач за „ кенгурата “ е против Оман на 7 октомври, до момента в който Виетнам играе с Китай.

Има две групи от по шест страни в последните кръг на азиатските квалификации за Световното състезание в Катар през 2022. Първите два от всяка група се класират за шампионата идната година, до момента в който третите тимове могат да се надяват на класиране посредством междуконтинентален плейоф.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР