„Дъно“: Австралия е изправена пред отпадане след поражение от Уелс на Световната купа по ръгби

...
Австралия е оставена в шок, след като техният отбор по
Коментари Харесай

Австралия е оставена в шок, след като техният отбор по ръгби претърпя най-лошото си поражение в мач от Световната купа и изглежда готов да напусне турнира на сцената на билярда за първи път.

Уолабис, два пъти световни шампиони, загубиха с 40-6 от Уелс в това, което беше и най-лошата загуба на Австралия от Уелс.

Продължавайте да четете

списъка на 4 елемента Ирландия спечели Шестте нации и първи турнир от Големия шлем в ДъблинРъгбистите на Аржентина са осъдени за смъртоносен побойРъгби съюзите на Нова Зеландия ще продадат дела на All Blacks на американската фирмаTendai Mtawarira: От юг Дебют в Африка за спечелване на Световната купакрай на списъка

На отбора, който вече загуби от Фиджи, му остава една среща в групата – срещу Португалия. Те ще трябва да спечелят този мач и да се надяват други резултати да им помогнат, за да имат някакъв шанс да продължат към нокаутите.

„Рок Ботъм: Най-лошият кошмар на Wallabies се сбъдва“, беше присъдата на вестниците The Australian и The Daily Telegraph.

Последната загуба засилва натиска върху старши треньора на Австралия Еди Джоунс, със седем поражения в осем мача, откакто той пое ръководството през януари.

Джоунс каза на Stan Sport, че всички са били „изкормени“ от резултата.

„Не знам дали сме стигнали дъното, но трябва да поема отговорност за това“, каза той.

Някои медийни доклади твърдят, че треньорът-ветеран е бил интервюиран от Японския ръгби съюз за трениране на техния отбор след турнира, въпреки че има договор с австралийския отбор до 2027 г.

Джоунс също беше силно критикуван за това, че е довел неопитен отбор на Световното първенство.

„Експериментът с Еди Джоунс може официално да бъде обявен за катастрофа, след като Wallabies почти се разпаднаха от Световната купа по рекорден начин“, написа репортерът по ръгби Том Десент в Sydney Morning Herald.

Няколко звезди на Wallabies изразиха ужаса си от резултата.

„Разбит за @Wallabies, но поздравления за моите приятели от долината“, написа бившият австралийски пилот Мат Гитеу в социалната медия X, бивш Twitter.

Бившият национал на Нова Зеландия и експерт на Стан Спорт Сони Бил Уилямс каза, че съчувства на играчите и пътуващите австралийски привърженици, които напуснаха стадиона рано на тълпи.

„Това второ полувреме те изглеждаха като отбор, който просто е загубил вяра“, каза Уилямс, двоен носител на Световната купа с All Blacks.

„Четиридесет и шест беше наистина неудобно и съчувствам на тези деца. Те ще продължат това до края на кариерата си и ще го чувстват, докато не се върнат тук отново и не го поправят.“

Източник: AFP, Al Jazeera
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg