Австралия би с 1:0 Тунис и прати орлите на Картаген

...
Австралия би с 1:0 Тунис и прати орлите на Картаген
Коментари Харесай

Кенгурата разрушиха Картаген

Австралия би с 1:0 Тунис и прати орлите на Картаген на петлите от Франция за доискълваване след нулевото тъждество на африканците против аления динамит от Дания.

Картагенци се изправят пред невъзможната задача – да бият петлите на Франция в последния си мач в групата.

Кенгурата пък съвсем несъмнено излизат от групите.

Африканците имаха в пъти повече положения след гола още в 23-ата минута на Мичел Дюк с глава, само че желязната отбрата на кенгурата пречупи съпротивата им.
Австралия стартира по-активно и в първите минути играта се водеше в половината на противника. Кенгурата опитваха офанзиви по двата фланга. В 14-ата минута неточност при изнасянето на топката на Ясин Мерия разреши на Матю Леки да пробие отдясно, само че центрирането му бе изчистено от върналия се в наказателното поле защитник. Последваха мощни минути на тунизийците, само че първо Мсаксни, а по-късно Джебали не съумяха да намерят очертанията на вратата на Матю Райън. В 24-ата минута обаче Австралия поведе. Крейг Гудуин центрира от левия фланг и благодарение на рикошет топката стигна до главата на Мичел Дюк, който въпреки и с тил към вратата, съумя да насочи неспасяем удар за 0:1.
Тунис натисна крепко в заклиючителните минути преди почивката.

В 41-вата минута Мохамед Дрегер шутира от наказателното поле, само че в последния миг Хари Соутар се хвърли и мазета топката в корнер.

В добавеното време на първата част Джебали откри с превъзходен пас в наказателното поле Мсакни, само че неговият удар мина настрана от вратата.

Тунизийците започнаха по-добре второто полувреме, само че можеха да получат втори гол в в 56-ата минута, само че нито един състезател на Австралия не съумя да стигне до прострелното центриране на Крейг Гудуин.

Кенгурата пропуснаха да затворят мача в 71-ата минута, когато резервата Макларън пусна отлично подаване към Леки, който обаче се размина с топката на границите на вратарското поле.

Секунди по-късно капитанът на „ картагенските орли “ Юсеф Мсакни бе изведе на добра пизиция, само че ударът му бе избит от Матю Райън.

В последния четвърт час мачът се придвижи напълно в полето на кенгурата, само че картагенските орли не съумяха да стигнат до голова обстановка.

Следващата среща на Австралия е против отбора на Дания, който е с 1 точка след нулевото си реми с Тунис.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР