Австралиецът Сам Грот, известен в света на тениса като играча

...
Австралиецът Сам Грот, известен в света на тениса като играча
Коментари Харесай

Австралийски тенисист обвини Новак Джокович в егоизъм

Австралиецът Сам Грот, прочут в света на тениса като играча с най-бърз сервис, упрекна лидера в международната класация Новак Джокович в нарцисизъм, откакто стана ясно, че сърбинът е изискал намаляване на разпоредбите за карантиниране от уредниците на Откритото състезание на Австралия.

Всички участници в първия за годината шампионат от " Големия шлем " бяха извикани в Австралия три седмици преди началото му и ще преминат двуседмичен карантинен интервал. Заради три позитивни проби за COVID-19 на към 70 тенисисти от три полета до Мелбърн пък бе наложена строга карантина, като те няма да могат да упражняват и излизат от хотелските си стаи в идващите 14 дни.
Според испански тенис уебсайт Джокович се е обърнал персонално към шефа на Тенис Австралия Крейг Тайли с условия за редуциране на интервала на изолираност и преместването на играчите в частни домове с тенис кортове.

Голяма част от жителите на Австралия пък одобриха с неодобрение решението страната да провежда тенис шампионата, за който ще дойдат над 1 200 души от чужбина, до момента в който хиляди австралийци не могат да се приберат в родината си поради строгите ограничения в битката с ковид.

" Джокович се пробва да си завоюва известност като началник на Асоциацията на професионалните тенис играчи, която основа. Това, което предлага, съществено ли е? Това е себелюбив политически ход за повдигане на имиджа ", сподели Грот пред вестник " Хералд Сън ".

" Предлагането на скъсен карантинен интервал е освен несериозно, то е засегнатост за австралийците, които минават през всичко това. Какво чака да стане? Че министър председателят на щата Виктория Дан Андрюс ще плесне с ръце и ще каже " Добре, Ноле, какво кажеш "? Моля ви, това е неуместно ", разяснява 33-годишният Грот, който доближи до 53-то място в международната класация през 2015 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР