Австралиецът Ник Кирьос спечели титлите и на сингъл, и на

...
Австралиецът Ник Кирьос спечели титлите и на сингъл, и на
Коментари Харесай

Ник Кирьос стана шампион и на сингъл, и на двойки във Вашингтон

Австралиецът Ник Кирьос завоюва купите и на сингъл, и на двойки на шампионата по тенис на твърда настилка във Вашингтон (САЩ) с награден фонд 2,1 милиона $.

Кирьос завърши отличната седмица за него с триумф във финала на сингъл при мъжете над японеца Йошихито Нишиока с 6:4, 6:3 за 83 минути игра, а в конкуренцията при двойките дружно с американеца Джак Сок надиграха четвъртите в схемата Иван Додиг (Хърватия) и Остин Крайчек (САЩ) със 7:5, 6:4.

Сервисът на Ник Кирьос беше мощно оръжие за него в конфликта с Нишиока, печелейки 76 % от точките си и спасявайки единствената точка опция за пробив на японеца в първия сет. Австралийският тенисист поведе с ранен пробив и затвори частта при втората си опция. Вторият сет се разви по подобен метод и Ник Кириос осъществя третия си мачбол за крайното 2:0, пласирайки 12 аса в срещата.

Той загуби единствено един сет за шестте дуела, които изигра във Вашингтон – против Франсис Тиафо на четвъртфиналите.

Титлата е първа за Кирьос от 2019 година, когато победи на същия шампионат. Австралиецът стана и първият тенисист, печелил трофеите на сингъл и на двойки във Вашингтон. Преди сегашния сезон той имаше единствено една купа на двойки – от Лион през 2018 година.

„ Случващото се е доста прочувствено за мен. Когато се сетя къде бях предходната година и къде съм в този момент, просто е невероятна смяна “, съобщи той. „ Демонстрирах огромна мощ, справяйки се с всичко това “, добави Ник Кирьос.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР