Австралиецът Ник Кириос заяви, че иска да стигне до титлата

...
Австралиецът Ник Кириос заяви, че иска да стигне до титлата
Коментари Харесай

Кириос се прицели в титлата на US Open, след победата над шампиона Медведев

Австралиецът Ник Кириос съобщи, че желае да стигне до купата на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис, откакто в четвъртия кръг детронира миналогодишния първенец Даниил Медведев (Русия).

Поставеният под номер 23 Кириос доближи за първи път до четвъртфиналите на шампионата от Големия шлем в Ню Йорк след триумф със 7:6(11), 3:6, 6:3, 6:2.
 Кириос изхвърли първенеца Медведев от US Open Кириос изхвърли първенеца Медведев от US Open
Поражението за Медвелев значи, че той ще загуби първото място в международната класация след конкуренцията, а от идния понеделник новият номер 1 в класацията на ATP ще бъде един всред испанците Рафаел Надал и Карлос Алкарас или Каспер Рууд от Норвегия, според от резултатите им до края на конкуренцията на " Флашинг Медоус ".

" Искам да стигна до края. Надявам се да съумея. Много съм благополучен, че най-сетне съумях да покажа гения ми в Ню Йорк. Честно казано до момента не бях играл доста добър тенис тук...отне ми 27 години ", разяснява австралиецът.

Кириос сподели страхотна игра, пласира 21 аса и общо 53 печеливши удара.

" Мисля, че играх по най-правилния метод. Ретурите ми бяха страхотни. През втория и третия сет се усещах доста свободно, забавлявах се, любувах се на всеки миг на корта. Горд съм от това ", сподели австралиецът, който с успеха си подсигурява завръщане в топ 20 на международната класация.

" Мисля, че значително съумях да наруша ритъма му. Не му разреших да навлезе в удобната си зона на крайната линия, да покаже своя жанр на игра. Като цяло съм доста удовлетворен от представянето ми ", добави той.

Съперник на Кириос на четвъртфиналите ще бъде различен руснак - Карен Хачанов.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР