Австралиецът Ник Кириос се класира за втория кръг на Уимбълдън,

...
Австралиецът Ник Кириос се класира за втория кръг на Уимбълдън,
Коментари Харесай

Ники Кириос би австралиец на старта на Уимбълдън

Австралиецът Ник Кириос се класира за втория кръг на Уимбълдън, откакто победи сънародника си Джордан Томпсън със 7:6(4), 3:6, 7:6(10), 0:6, 6:1 в доста оспорван и атрактивен мач на корт 3 в Ол Ингланд Клъб.

Томпсън стартира по-силно срещата и поведе с пробив в първия сет, само че Кирьос го върна и по-късно се наложи в тайбрека със 7:4. Във втората част Томпсън стоеше по-добре на корта и стигна до два пробива, с цел да изравни резултата. В третия сет още веднъж двамата сънародници си размениха по един пробив, преди да стигнат до тайбрек, който бе изпълнен с обрати, само че в последна сметка Кириос осъществя осмия си сетпойнт за 12:10.

В четвъртата част Ник Кириос на процедура се отхвърли да се съревновава и не стигна до нито един гейм, само че със спестената сила съумя да се наложи изрично в петия сет с 6:1 и да затвори мача след три часа и 26 минути игра.

24-годишният Кириос приключи мача с 23 аса, 62 уинъра и 51 непредизвикани неточности, като любопитното е, че той завоюва 10 точки по-малко от противника си, само че все пак стигна до крайния триумф. Във втория кръг Кирьос може да се изправи против двукратния първенец Рафаел Надал, който по-късно през днешния ден играе с японеца Юичи Сугита.

За втория кръг на Уимбълдън се класираха още Стив Джонсън, Кей Нишикори, Дан Еванс, Маркос Багдатис, Николос Басилашвили и Алекс де Минор. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР