Австралиецът Хю Макадам и словенецът Жан Кранец биха Алберт Попов

...
Австралиецът Хю Макадам и словенецът Жан Кранец биха Алберт Попов
Коментари Харесай

Австралиец и словенец биха Алберт Попов в Банско

Австралиецът Хю Макадам и словенецът Жан Кранец биха Алберт Попов на великански слалом в Банско. Стартът бе от Откритото държавно състезание по ски. Макадам победи с общо време от 1:50,04 мин. (55,78 и 54,26). На пистата " Томба " словенецът, който е олимпийски вицешампион в дисциплината от Пекин 2022, изостана с 0,06 сек. Той водеше със стотна след първия манш, само че във втория позволи да бъде изпреварен.
Българският ас остана трети на 1,31 сек., само че заслужи държавната купа. Попов предстоящо стана първенец на страната за този сезон и в слалома на 1 април.
Четвърти през вчерашния ден се подреди Константин Стоилов на 2,33 сек., който взе среброто от Държавното, а с бронза се окичи Калин Златков, приключил шести в общото класиране на 3,18 сек.
В конкуренцията се включиха 22 алпийци от 7 страни.
В гигантския слалом при дамите Юлия Златкова завоюва купата на България и дублира триумфа си от слалома от петък. 19-годишната софиянка даде четвърто време от 2:00,50 мин. Убедително победи Тина Робник (Слвн) с 1:50,62 мин., пред Ана Буцик (Слвн) - на 1,99 сек. и Луиза Бертани (Ит) на 3,58 сек.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР