Австралиецът Джак Милър с Дукати спечели първата си победа в

...
Австралиецът Джак Милър с Дукати спечели първата си победа в
Коментари Харесай

Милър с първа победа в Moto GP от пет години

Австралиецът Джак Милър с Дукати завоюва първата си победа в клас MotoGP от пет години насам, откакто водачът в огромна част от надпреварата за Гран при на Испания. Фабио Куартараро загуби доста места поради щета.

Милър, който завоюва за последно старт в MotoGP на влажен асфалт в Нидерландия през 2016, употребява мощта на Дукати и изпревари Куартараро още на старта. Французинът загуби още две места в идващите метри, само че ги възвърне до края на втората обиколка и се залепи зад мотора на водача.

Пилотът от заводския отбор на Ямаха оглави класирането с изпреварване против Милър в последния завой на четвъртата обиколка, а до осмата към този момент водеше с 1.5 секунди. Австралиецът обаче редуцира изоставането си на осем десети от секундата в 14-ата обиколка, след което Куартараро получи машинален проблем. Милър към този момент нямаше по какъв начин да бъде спрян и оглави класирането в първия завой на 16-ата обиколка, а Франческо Баная с Дикати и Франко Морбидели с Петронас Ямаха останаха зад австалиеца на второ и трето място.

Милър завоюва с 1.912 секунди пред Баная за двойна победа за тима на Дукати, до момента в който Морбидели отбрани позицията си на подиума против Такааки Накагами.

Куартараро пък финишира едвам 13-и и отстъпи лидерското място при водачите на Баная. Италианецът има 66 точки, французинът е с две закъснение, а Маверик Винялес е с 50 след седмата си позиция в Херес.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР