Австралиецът Алексей Попирин е уверен в своите шансове за победа

...
Австралиецът Алексей Попирин е уверен в своите шансове за победа
Коментари Харесай

Следващият съперник на Джокович: Той е №1 в света, но и просто още един играч от другата страна на мрежата

Австралиецът Алексей Попирин е убеден в своите шансове за победа против международният №1 Новак Джокович в мача посред им от втория кръг на тазгодишния Australian Open.

В изявление след триумфа си в първия кръг над своя съотечественик Марк Полманс Попирин показа упованията си за идния двубой против сърбина, който той разказа като " просто още един състезател от другата страна на мрежата ".

" Да играеш с Новак не е по-различно от всеки различен мач в професионалния тур. Подготовката ми за срещата е като всяка друга. От психическа позиция няма нещо по-различно. Имам цялостната убеденост, че ще печеля мача. Трябва да имам убеденост и религия, че мога да печеля този мач. Да, той е №1 в ранглистата, само че и просто още един състезател от другата страна на мрежата ", съобщи международният №43.

Дотук в своята кариера тенисистът с съветски корени има единствено една среща с Новак Джокович, която датира от 2019-а година, когато рекордьорът по трофеи от Големия шлем печели с 6:4, 6:2.

" Тогава физически въобще не бях на неговото равнище. Но в този момент, след пет години, аз съм на 24, към този момент имам много повече опит зад тила си, по-зрял съм. Физически съм много по-здрав. Мисля, че това ми дава преимущество ", показа Алексей Попирин.

През тази година австралиецът взе участие за седми път на Australian Open, като в три от тези случаи той доближава до третия кръг на конкуренцията (2019, 2020 и 2023 г.).

В същото време идващият му конкурент в лицето на Новак Джокович е абсолютният рекордьор в шампионата със своите 10 трофеи.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР