Австралиецът Александър Вукич ще бъде първият съперник на Григор Димитров

...
Австралиецът Александър Вукич ще бъде първият съперник на Григор Димитров
Коментари Харесай

Григор Димитров научи първия си съперник на турнира в Шанхай

Австралиецът Александър Вукич ще бъде първият противник на Григор Димитров в шампионата на твърда настилка от сериите " Мастърс 1000 " в Шанхай.

Двамата ще се изправят един против различен във втория кръг, откакто на старта Вукич победи с 6:4, 7:6(9) испанеца Роберто Карбайес Баена. Двубоят продължи 2 часа и 8 минути.
 Гришо резервира позиции в международната класация
Гришо резервира позиции в международната класация

Димитров, който доближи до четвъртфиналите на шампионата в Пекин, усили актива си на 1880 точки, само че остана на 19-ото място в подреждането

27-годишният Вукич, който е на 54-то място в международната класация, водеше играта от самото начало. Той пласира девет аса в полето на Карбайес Баена и направи 35 печеливши удара срещуа единствено 14 за испанеца.

Вукич завоюва първия сет с пробив в седмия гейм, а във втория също водеше с брейк при 3:1, само че позволи равнене при 3:3. В тайбрека мощният му сервис му даде съществено преимущество, а след форхенд на Карбайес Баена в мрежата мачът завърши при 9:7 точки в интерес на австралиеца.

До момента Григор Димитров, който е подложен под номер 18 в схемата на шампионата в Шанхай, и Вукич са играли между тях единствено един път. Това се случи през лятото на тази година в квалификациите на шампионата на трева в Куис Клъб в Лондон. Българинът завоюва срещата с 6:3, 6:4 за единствено 59 минути игра.

Наградният фонд на шампионата в Шанхай е 8,8 милиона $, а класирането за втория кръг ще донесе на Вукич 25 точки за международната класация и 30 885 $ премия.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР