Австралиецът Алекс де Минор ще бъде съперникът на българина Григор

...
Австралиецът Алекс де Минор ще бъде съперникът на българина Григор
Коментари Харесай

Часът и мястото на срещата са известни! Ето кой ще яде бой от Гришо на полуфинала в Ротердам

Австралиецът Алекс де Минор ще бъде противникът на българина Григор Димитров в полуфиналите на шампионата по тенис в зала в Ротердам от сериите АТП 500. Мачът ще се играе на следващия ден от 16:00 часа.

Във втория четвъртфинал от програмата петият в схемата Де Минор се наложи със 7:6(5), 4:6, 6:3 над поставения под номер 2 Андрей Рубльов от Русия след тъкмо 2 часа и 30 минути игра. По-рано през днешния ден Димитров се наложи със 7:6(2), 3:6, 6:4 над играещия за Казахстан руснак Александър Шевченко.
 Брилянтен! Григор Димитров съкруши Шевченко и е на полуфинал в Ротердам!
Брилянтен! Григор Димитров съкруши Шевченко и е на полуфинал в Ротердам!

Ето детайлности

Мачът стартира без пробиви в първия сет и той се реши от тайбрек. В него първенецът за 2021 година в Ротердам Рубльов поведе с 4:2 точки, само че Де Минор взе четири следващи разигравания, с цел да си обезпечи два сетбола. Австралиецът пропусна първия, който бе на негов сервис, само че съумя при втория, при който Рубльов имаше подаването.
 Снимка 643408
Източник:

Въпреки изгубения първи сет, Рубльов започва позитивно във втория и поведе с 3:1 гейма. До края на сета Рубльов не даде нито една точка за връщане на пробива на Де Минор и след 6:4 мачът влезе в съдбоносен трети сет.
 Снимка 653721
Източник:

В него Де Минор стигна единствено до една точка за пробив, която бе в шестия гейм, само че австралиецът не се нуждаше от повече, с цел да вземе преимущество. В същото време Рубльов доближи до брейкболи в последните три гейма, в които сервираше неговият противник, само че в нито една от тези обстановки не съумя да извлече нещо.

До момента Димитров и Де Минор са играли четири пъти един против различен, като двамата имат по две победи. Любопитен факт е, че последната им среща бе на същия шампионат, само че в четвъртфиналите, когато българинът победи в три сета. Наградният фонд на шампионата в Ротердам е 2,1 милиона евро.
 Снимка 653722
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР