Австралиец постави рекорд за най-дълго каране на сърф, съобщи ДПА.

...
Австралиец постави рекорд за най-дълго каране на сърф, съобщи ДПА.
Коментари Харесай

Австралиец постави рекорд за най-дълго каране на сърф

Австралиец сложи връх за най-дълго каране на сърф , заяви ДПА. Целта му е да събере пари за психиатрична болница.

Блейк Джонстън усъвършенства предходния връх от 30 часа и 11 минути в ранните часове на петък на плажа Кранъла в Сидни.

В малко видео, оповестено в профила му в Инстаграм малко след възстановяване на върха, Джонстън споделя, че ще продължи да стои на сърфа, тъй като " имам още работа за извършване ". В петък заран някогашният професионален сърфист към този момент беше покорил над 500 талази. 
                 

Джонстън стартира сесията си рано в четвъртък с желанието да събере 250 000 австралийски $ (16 709 щатски долара) за фондация " Чъмпи Пулин ", работеща в региона на психологичното здраве. Фондацията е учредена в памет на автстралийския сноубордист Алекс " Чъмпи " Пулин, който умря през 2020 г. 

Първоначално Блейк Джонстън е възнамерявал да направи 1000-километрово каране на сърф, само че след 7 часа във вълните край Мелбърн той е схванал, че международният връх за сърф сесия, подложен от южноафриканеца Джош Елсин, е " единствено " 30 часа и 11 минути.
                 

" Помислих си, че бих могъл да го направя, мога да карам сърф 40 часа ", гласи известие на Джонстън на интернет страницата му за набиране на средства.

Следващия път обаче ще карам с други хора - с моята общественост ще променим бъдещето, се споделя още в известието на Джонстън. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР