Австралиец почина, след като бe нападнат от кенгуру, което е

...
Австралиец почина, след като бe нападнат от кенгуру, което е
Коментари Харесай

Кенгуру, отглеждано като домашен любимец в Австралия, уби стопанина си

Австралиец умря, откакто бe атакуван от кенгуру, което е отглеждал като домакински любим, оповестява Би Би Си. Роднина намерил 77-годишния мъж със съществени пострадвания в дома му в Редмънд, на към 400 км южно от Пърт.

Когато парамедиците пристигнали на място, кенгуруто им попречило да лекуват мъжа. Полицията беше принудена да простреля торбестия бозайник. Стопанинът му умрял на място.

Говорител на полицията съобщи пред медиите, че счита, че мъжът е бил атакуван от кенгуруто по-рано денем.

Австралия е дом на към 50 милиона кенгура, които могат да тежат до 90 кг и да порастват до 2 метра височина. Фаталните набези са необичайност. Това е първото, обявено в Австралия от 1936 година

Кенгуруто има " доста оръжия " като остри зъби, нокти и мощни крайници, сподели специалистът по държанието на кенгуруто Греъм Коулсън пред Australian Broadcasting Corporation. Разбира се, в случай че са притиснати в ъгъла или в някаква неволя, това може да бъде много рисково, добави той.

Проблемът при кенгуруто е, че когато стоим на двата си крайници в изправена стойка, това е предизвикателство за мъжкото кенгуру.

През юли кенгуру остави 67-годишна жена със строшен крайник, откакто я атакува по време на разходка в Куинсланд. А тригодишно момиченце получи съществени пострадвания на главата при нахлуване в Нов Южен Уелс през март.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР