Avon отчете голяма загуба за последното тримесечие, която дори беше

...
Avon отчете голяма загуба за последното тримесечие, която дори беше
Коментари Харесай

Как шефът на Avon се провали в опита си да поправи компанията?

Avon регистрира огромна загуба за последното тримесечие, която даже беше по-мащабна от предстоящото. А разочароващите резултати разсъниха голям брой въпроси, свързани с представянето на компанията.

След като през април 2012 година козметичният колос Coty направи оферта от 10.7 милиарда $ за Avon Products (които обаче се оказаха непоискани), бордът на Avon бе безапелационен, че за акционерите ще бъдат по-добре да оставят основния изпълнителен шеф Шери Маккой да се погрижи за компанията. Това се оказа едно от най-големите неточности в историята на сливанията и придобиванията, написа Fortune.

Пет години по-късно цената на акциите на Avon е надолу до 1.3 милиарда $, а Маккой се готви да напусне компанията през март идната година. Шефът на Avon прави крачката, откакто не съумя да усъвършенства ситуацията на компанията за директни продажби на козметични артикули.

Проблемите са няколко. Броят на комерсиалните представители се топи през всички години като се изключи една, като спадът продължи и през 2015 година

 Козметичната компания Avon с съществени промени за избавяне на бизнеса си
Козметичната компания Avon с съществени промени за избавяне на бизнеса си

Какви са те?

Avon регистрира към 1.8 милиарда $ загуби и предходната година продаде северноамериканския си бизнес на компанията за частен капитал Cerberus. Покупката на интервенциите обаче е голям удар за компания, учредена през 1886 година в Ню Йорк, когато един продавач от врата до врата разкрил, че парфюмите, които той смесвал, стават известни измежду клиентите му.

В последна сметка Маккой се опитваше да оправи " бъркотията " в компания с интервенции по целия свят. Но се оказа че компанията реагира постепенно на измененията на пазара на фона въздействието на електронната търговия и смяната на демографските данни.

Компанията наподобява е в непрестанен режим на преструктуриране, от който вложителите явно към този момент са се уморили.

 След напън от вложители Avon ще си търси нов началник
След напън от вложители Avon ще си търси нов началник

Назряват терзания, че бизнес моделът на компанията към този момент не работи

Една от главните неточности на Avon е от позиция на технологиите. Компанията се разпростра до стартирането на уебсайт за електронна търговия през 2014 г, разкривайки солидна функционална мрежа с видеоклипове и по-лесни принадлежности за следене на продажбите. Усилията бяха много по-сложни спрямо най-модерните уеб сайтове на по-горещи марки като Sephora.

Друг проблем се оказа пазарът на испаноговорящи. Макар че те от дълго време наброяват огромна част от популацията на Съединени американски щати и харчат за артикули за хубост, Avon закъсня с откриването на този сегмент. Едва през 2014 година компанията сътвори маркетингови тактики, направени особено испанските представители, които продадоха доста повече артикули на глава от популацията, в сравнение с неиспаноезичните.

Маккой, която е 30-годишен деец от Johnson&Johnson, се радва на няколко триумфа от началото, в това число излизане от няколко нови пазара. Но в последна сметка компанията се изправи пред акционери и вложители, които три години бяха безапелационни в рецензиите на проекта на Avon за възвращаемост. И наподобява има за какво - с продажбите и броя на падащите представители, е ясно, че напъните на Маккой не съумяха да ударжат отслабването.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР