AVON Фондация за жени дарява 25 000 лв. на проект

...
AVON Фондация за жени дарява 25 000 лв. на проект
Коментари Харесай

AVON Фондацията за жени дарява 25 000 лева


AVON Фондация за дами подарява 25 000 лева на план за поддръжка и грижа за жертви на домашно принуждение на Асоциация НАЯ. Проектът ще поддържа 50 дами и деца, жертви на домашно принуждение, които живеят в отдалечени и труднодостъпни региони на област Търговище. На първа линия в изнесени приемни в дребните градове и села ще работят психолози, обществени служащи и юрист, които ще поучават жертвите за правата им и ще им оказват помощ да се защитят от насилието.

Проектът ще се осъществя в границите на една година в област Търговище, която включва близо 200 села. Това са региони, които доста изостават в икономическото си и обществено развиване от регионалния център Търговище. В тях са съсредоточени доста проблеми – беднотия, безработица, липса на здравни грижи, отпадане от учебно заведение, принуждение. Ситуацията за дамите и децата, потърпевши от домашно принуждение в тези региони стана още по-тежка по време на пандемията от COVID-19.

Агресията ескалира, а опциите за отбрана и поддръжка станаха още по-ограничени. Голяма част от дамите изгубиха работата и приходите си и за тях стана невероятно да изоставен дома си, макар насилието. Затова Асоциация НАЯ насочва този план към дребните градове и села от района. Най-рисковите групи дами и деца там ще бъдат подкрепени с общо 1 000 безвъзмездни съвещания за прочувствено възобновяване, в контактите с институциите, при подготовка на документи, с образования за търсене на работа, съвещания с юрист и водене на каузи по Закона за отбрана от домашното принуждение.

Проектът е подсилен с 25 000 лв. от AVON Фондацията за дами и е част от световен грант в размер на 1,35 милиона $ във връзка 135-годишнината на AVON.



Благодаря на AVON за тази поддръжка. Искрено имам вяра, че когато една толкоз огромна и влиятелна интернационална компания за следващ път обърне внимание на битката с домашното принуждение, това ще е образец и ентусиазъм и за други компании да се включат. Този план е извънредно значим за дамите и децата, оживели от домашно принуждение, които живеят отвън градовете и които доста пъти са обречени да търпят насилието, тъй като нямат опция. Асоциация НАЯ извършва една от първите в страната мобилни услуги в дребните обитаеми места и посредством нашите открити приемни повече от 10 години работим на терен, оптимално покрай потърпевшите. Нашият екип през цялото това време е на първа линия, в това число по време на пандемията, тъй като в доста от случаите ние сме единствената опция за дамите и техните деца да се спасят. Радвам се, че тези старания са оценени и имаме финансовата опция да продължим тази помощ”, съобщи Светла Сивчева, ръководител на Управителния съвет на Асоциация НАЯ във връзка на дарението.

Всеки може да поддържа напъните на AVON против насилието над дами с поръчка на благотворителен артикул. 100% от облагата на продуктите против насилието на дами се подарява на неправителствени организации в помощ на потърпевши от принуждение дами, както и за повишение на информираността и предварителна защита.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР