Авиокосмическата компания Airbus изпробва днес ято от дронове, които да

...
Авиокосмическата компания Airbus изпробва днес ято от дронове, които да
Коментари Харесай

Airbus изпробва ято от дронове над Балтийско море

Авиокосмическата компания Airbus тества през днешния ден ято от дронове, които да бъдат употребявани, с цел да съпровождат изтребители над Балтийско море край северните крайбрежия на Германия, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

"Ние изследваме опцията за потребление на безпилотни летателни апарати в тактика за модерни въздушни борби в бъдеще ", сподели преди тестването висшият управител в Airbus Флориан Таич. Американските сили са много напреднали в тази сфера, само че се допуска, че китайците и руснаците също правят изследвания, съобщи той. По думите му Airbus създава дронове от над 10 години.

Според него компанията си е сложила за цел до 2025 година да създаде система за дронове, които да съпровождат изтребители по време на задачи. Това може да е опция за новия европейски изтребител, който Франция и Германия възнамеряват да разработят. Ятата от дронове могат да бъдат употребявани за разузнаване и осуетяване на вражеските съобщителни системи. Дроновете може даже да бъдат въоръжавани, сподели Таич.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР